Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia fracţiunii PCRM în CMC cu privire la marcarea în Capitală a Zilei Victoriei

|versiune pentru tipar||
PCRM / 24 aprilie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Onorată asistenţă!
Stimaţi reprezentanţi ai mass-media!
Dragi chişinăuieni!

Fracţiunea PCRM în CMC îşi exprimă totalul protest faţă de decizia provocatoare a primarului general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, de a marca la 9 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale — Ziua Europei, în loc de sărbătorirea tradiţională în această zi în PMAN a Zilei Victoriei.

De-a lungul deceniilor tradiţia glorioasă de a marca în centrul Capitalei această sfîntă şi emoţionantă sărbătoare naţională încălzea inimile mai multor generaţii, reprezenta un tribut nobil faptelor măreţe a poporului sovietic, care cu preţul nenumăratlor jertfe omeneşti şi sacrificii incredibile au salvat lumea de ciuma fascistă.

Iată că actualul primar, care nu s-a remarcat prin profesionalism, dar prin slujirea deschisă a intereselor statului vecin, a decis să încalce cinic această sfîntă tradiţie, ingnorînd brutal sentimentele luminate şi aspiraţiile a sute de mii de orăşeni, manifestînd o totală lipsă de stimă faţă de veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, rîndurile cărora se micşorează tot mai mult.

Dar nimănui şi nicodată nu-i va reuşi să ne i-a amintirea despre faptele mari, care va fi mereu transmisă din generaţie în generaţie. Inclusiv despre eliberarea Europei de nazism — Ziua Europei avea să nu fie fără Ziua Victoriei!

Fracţiunea PCRM în CMC cere anularea imediată a deciziei provocatoare a primarului general, care a jugnit memoria sfîntă despre Marea Victorie. Cerem ca în ziua de 9 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale să fie marcată festiv Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, ca o sărbătoare naţională.

Declaraţia a fost semnată de toţi cei 23 de consilieri din fracţiunea PCRM în CMC, care vorbesc în numele a sutelor de mii de alegători.

Sursa: www.pcrm.md

Comunicat de presă privind întrevederea preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin cu miniştrii de Externe din Germania şi Franţa Comunicat de presă în legătură cu întrevederea lui Vladimir Voronin cu Şeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola