Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia fracţiunii Partidului Comuniştilor în Parlamentul Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 29 noiembrie 2012 | 
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso efectuiază o vizită oficială în Republica Moldova. Nu este nici o îndoială, că această vizită reprezintă un fel de demonstraţie a susţinerii politice şi morale din partea Uniunii Europene acordate Alianţei pentru integrare europeană, adică tuturor metodelor şi formelor de guvernare pe care le aplică autorităţile în ultimii trei ani.

În legătură cu aceasta fracţiunea Partidului Comuniştilor în Parlamentul Republicii Moldova declară.

Partidul Comuniştilor mereu a fost organizaţia politică care în mod clar şi fără dublicităţi şi-a stabilit în toată activitatea sa politică drept prioritate, modernizarea europeană a Republicii Moldova, şi pe această bază, transformarea ţării dintr-un teritoriu contestat, provincie europeană înapoiată, într-un stat care se dezvoltă în baza standardelor moderne de drept şi sociale. Anume Partidul Comuniştilor, începînd cu anul 2002, a declarat modernizarea europeană a Republicii Moldova drept sarcină strategică în dezvoltarea societăţii moldoveneşti şi a demonstrat în practică compatibilitatea a valorilor europene nu doar cu dezvoltarea social-economică accelerată, dar şi cu parteneriatul strategic cu Federaţia Rusă, precum şi cu colaborarea cu statele CSI. Cu toate posibilile calcule greşite în această direcţie, Partidul Comuniştilor a reuşit revizuirea sistemică a întregului cadru legislativ naţional, precum şi a creat un consens social şi politic privind necesitatea reformelor sistemice interne europene, obţinînd susţinerea naţională a acestui curs.

După plecarea Partidului Comuniştilor în opoziţie şi venirea la putere a Alianţei pentru integrare europeană, s-a dovedit că calea modernizării europene nu înseamnă efectuarea reformelor, adoptarea de legi speciale şi respectarea strictă a supremaţiei legii. S-a aflat că integrarea europeană — nu reprezintă schimbări interne în interiorul ţării, dar este o alegere geopolitică grotească, combinată cu rusofobie, refuzul conştient de la independenţă şi normele democratice.

Astăzi societatea moldovenească cunoaşte la sigur că integrarea europeană pentru Moldova înseamnă următoarele: proslăvirea vandalilor şi organizatorilor evenimentelor din 7 aprilie 2009, încercările regulate şi de conjunctură de revizuire a Constituţiei, revizuirea legislaţiei electorale în ajunul alegerilor, falsificarea alegerilor parlamentare şi locale, uzurparea puterii de stat şi alegerea neconstituţională a şefului statului, interzicerea postului de televiziune de opoziţie cu acoperire naţională, acapararea raider de către guvernare a organelor de administraţie publică, interzicerea simbolurilor comuniste, organizarea marşurilor neofasciste, eliberarea din funcţii pe criterii politice a zeci de mii de oameni, subordonarea criminală intereselor liderilor alianţei de guvernare a sistemului judecătoresc, închiderea şcolilor şi spitalelor, izgonirea investitorilor străini, proslăvirea şi ieroizarea criminalilor fascişti, exodul în masă din ţară a cetăţenilor.

Pe lîngă aceasta, alegerea europeană pentru Moldova în prezent înseamnă refuzul neîntemeiat poporului Moldovei la dreptul la referendum, la dreptul de a-şi decide singuri căile de mai departe în dezvoltarea ţării. Şi este explicabil faptul, că astăzi această cale este văzută de marea majoritate a societăţii moldoveneşti nu în perspectivele sumbre de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană, dar în aderarea ţării la Uniunea vamală Rusia-Belorusia-Kazahstan.

Fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor consideră că domnul Jose Manuel Barroso şi-a supraapreciat posibilităţile de “albire” şi “amnistiere” a regimului care s-a înrădăcinat în Moldova. Orice sisţinere politică alianţei de guvernare înseamnă doar o discreditare şi mai mare a acelui drapel european, sub care în Moldova de astăzi au loc cele mai perfide crime împotriva democraţiei şi libertăţilor civile. Cu toate acestea, este alegerea personală a Preşedintelui Comisiei Europene şi noi nu sîntem în drept să corectăm pasiunile sale politice.

La rîndul său, fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor declară că nu intenţionează să participe la adunătura organizată de guvernare în legătură cu sosirea a funcţionarului european de cel mai înalt rang. Astăzi noi constatăm lipsa totală a oricărei agende comune în relaţiile cu o structură din Brussel care a devenit avocatul regimului antidemocratic şi antieuropean, care menţine prin forţă puterea de stat în Republica Moldova.

Sursa: www.pcrm.md

Preşedintele PCRM a avut o întrevedere cu ambasadorii acreditaţi în Moldova Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu comisarul european, Stefan Fule