Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova cu privire la desfăşurarea pe 6 aprilie curent în Transnistria a unui aşa-zis referendum în problema introducerii dreptului la proprietatea privată asupra pămîntului

|versiune pentru tipar||
PCRM / 7 aprilie 2003
Partidul Comuniştilor din Republica MoldovaConform rezultatelor făcute publice, locuitorii Transnistriei au spus un “nu” categoric atît însuşi referendumului, cît şi organizatorilor acestuia. În pofida faptului că preşedintele CEC din Transnistria a explicat prezenţa redusă a alegătorilor transnistreni la referendum prin aceea că oamenii nu au înţeles problema respectivă, CC al PCRM consideră că eşuarea plebiscitului a fost o consecinţă a responsabilităţii maxime, pe care locuitorii Transnistriei au manifestat-o la alegerea propusă.

Locuitorii Transnistriei au putut vedea pe viu consecinţele “experimentului cu pămîntul” din Moldova de pe malul drept, ei nu din auzite cunoşteau la ce dezastre a condus reîmpărţirea şi “deschiaburirea” proprietăţii colhozurilor. Sub privirile lor escrocii avari, ascunzîndu-se după cuvinte despre economia de piaţă şi propriul interes, au desfăşurat deindustrializarea agriculturii Moldovei şi au împins ţara într-o stare de barbarie şi feudalism.

CC al PCRM salută opţiunea curajoasă şi responsabilă a locuitorilor Moldovei din stînga Nistrului şi constată cu satisfacţie că apelul comuniştilor din Moldova nu a rămas în afara atenţiei în Transnistria.

/După Moldova suverană, nr.nr. 59–60 (20238–20239), 8 aprilie 2003/
Alocuţiunea preşedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, la deschiderea lucrărilor Mesei Rotunde cu Statut Permanent a partidelor politice: “Masa Rotundă nu poate fi o alternativă pentru Parlament” Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova