Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Declaraţia Biroului Permanent al MAE

|versiune pentru tipar||
MAE / 20 noiembrie 2008
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

La finele lunii noiembrie 2008, basarabenii cu cetăţenie română se vor prezenta la secţiile de votare pentru a susţine pe unul dintre candidaţii pentru alegerile în Camera Deputaţilor a Parlamentului României. Deşi numărul celor care au reuşit să-şi redobândească cetăţenia română, raportat la întreaga populaţie a RM, este destul de redus, aceştia vor investi în votul lor doleanţele tuturor basarabenilor. E vorba de acelaşi sentiment naţional, consolidat pe rădăcinile etnice, istorice, culturale şi spirituale comune, de tendinţa firească a basarabenilor de aderare la familia statelor europene şi de reîntregire pe această cale a neamului nostru.

Mişcarea Acţiunea Europeană consideră că persoana care ne poate reprezenta plenar în forul legislativ suprem al României este omul de cultură şi luptătorul pentru cauza românismului Nicolae Dabija: o personalitate cunoscută de basarabenii de toate vârstele şi din toate localităţile Republicii Moldova, pentru că trăieşte printre ei, îndurând alături de ei toate lipsurile şi mizeria interminabilei perioade de tranziţie, menţinută de fosta nomenclatură sovietică de partid, care a uzurpat puterea în stat prin minciună şi demagogie.

Nicolae Dabija a fost şi a rămas un luptător pentru păstrarea identităţii româneşti a basarabenilor, creaţia sa fiind inclusă în programele de învăţământ din RM, un om politic de anvergură, acumulând experienţă încă în Sovietul Suprem al URSS şi prin aportul său contribuind la destrămarea “imperiului răului”, iar mai recent fiind în fruntea Forului Democrat al Românilor din RM, cel mai important reprezentant al societăţii civile din Basarabia.

MAE susţine apelul Cosiliului Director şi al Sfatului Înţelepţilor din cadrul FDRM de a-1 mandata pe Nicolae Dabija să ne reprezinte interesele şi doleanţele în Camera Deputaţilor a Parlamentului României şi îndeamnă toţi membrii şi simpatizanţii MAE, care au reuşit să obţină cetăţenia română, să participe activ şi cu toată responsabilitatea la alegerile parlamentare din noiembrie 2008.

Cu Doamne ajută.

Biroul Permanent al Mişcării Acţiunea Europeană
Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană” Comunicat de presă al MAE referitor la Apelul reprezentanţilor statelor-membre ale Uniunii Europene