Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiComune

Comunicat de presă al Blocului “Moldova Democrată”

|versiune pentru tipar||
AMNPDMPSL / 24 septembrie 2004
În şedinţa în plen de la 23 septembrie 2004 a Parlamentului Republicii Moldova, liderul fracţiunii “Alianţa «Moldova Noastră»” (AMN), dl Dumitru Braghiş, vicepreşedinte al Blocului “Moldova Democrată”, a făcut publice cîteva adresări importante, legate de presiunile, ameninţările şi denigrările la care sînt supuşi conducătorii BMD.

Legislatorii au fost anunţaţi că la adresa Primarului General al municipiului Chişinău, dl Serafim Urechean, Preşedinte al BMD, a parvenit pe cale electronică o ameninţare directă cu execuţia, bazată pe insinuările publicate de presa oponenţilor politici privind nişte pretinse întîlniri de la Odesa şi Moscova, în calitatea sa de parlamentar, dl Dumitru Braghiş a făcut o interpelare la adresa Serviciului de Informaţii şi Securitate, a Procuraturii Generale şi a Ministerului Afacerilor Externe, cărora le-a cerut anchetarea acestui caz şi prezentarea informaţiilor privind originea şi realismul ameninţărilor.

În context, liderul fracţiunii parlamentare a AMN s-a adresat presei de stat, finanţată pe bani publici, întregii mass-media şi, în special ziarelor “Flux” şi “Comunistul”, cerîndu-le public să renunţe la denaturarea informaţiilor şi la calomnierea Blocului “Moldova Democrată” a conducerii acestuia, precum şi a altor lideri politici şi civili. Remarcăm legătura evidentă dintre actele repetate de dezinformare a publicului şi avertismentul venit la adresa dlui Urechean.

Campania de calomniere a liderilor BMD are loc şi în programele difuzate de “Teleradio-Moldova”. Pentru a-i pune capăt, dl Dumitru Braghiş a solicitat preşedintelui acestei companii, dli Ilie Teleşco, o oră de emisie pe baza dreptului la replică. Radicalizarea societăţii prin informarea ei falsă poate fi oprită doar prin informare corectă şi pluralistă, asigurîndu-se respectarea egală a dreptului la expresie şi opinie.

Blocul “Moldova Democrată” califică faptul că este atacat de extremele politice şi de presa subordonată acestora drept o tentativă disperată de a împiedica solidarizarea cetăţenilor în jurul principalei forţe politice echilibrate, orientate spre scoaterea rapidă a Moldovei din criza sărăciei şi a conflictelor interne.

/Săptămîna, Anul XII, Nr. 39 (613), 24 septembrie 2004/
BMD cere conducerii comuniste să soluţioneze de urgenţă criza de la Compania “Teleradio-Moldova” Declaraţie a Blocului “Moldova Democrată”