Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 26 septembrie 2006
Alianţa “Moldova Noastră”Fracţiunea parlamentară Alianţa “Moldova Noastră” l-a exclus astăzi din componenţa sa pe dl Vasile Colţa, în conformitate cu propunerea Biroului Permanent Central al partidului. Organul permanent de conducere al Alianţei consideră că este de datoria morală a dlui Vasile Colţa să renunţe benevol la mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, după ce a cauzat prejudicii grave imaginii publice şi politice a partidului. Biroul l-a exclus din partid pe protagonistul incidentului de la vama Albiţa, iar conducerea organizaţiei AMN din raionul Hânceşti a fost preluată de un preşedinte interimar. Vom fi necruţători faţă de oricine dintre membrii formaţiunii noastre, “de la vlădică până la opincă”, dacă se va dovedi că este implicat în afaceri incompatibile cu legea şi calitatea de membru al Alianţei “Moldova Noastră”, a declarat după luarea deciziei respective dl Serafim Urechean. Asemenea cazuri compromit efortul de apărare a unui număr mare de reprezentanţi oneşti ai Opoziţiei cărora, întradevăr, Puterea le fabrică dosare de urmărire în scopuri de răfuială politică, a arătat liderul AMN şi la şedinţa de astăzi a fracţiunii parlamentare.

La aceiaşi şedinţă, după dezbateri repetate în cadrul conducerii de partid şi în grupul parlamentar, s-a luat decizia de a-i retrage doamnei Vitalia Pavlicenco calitatea de vicepreşedinte al Fracţiunii AMN, precum şi de a o revoca din componenţa delegaţiei la Adunarea Parlamentară a NATO. Fără a tăgădui rolul şi activismul politic, capacităţile de lucru şi alte calităţi au fost dur criticate manifestările împotriva principiilor de echipă politică, prin care se subminează deciziile colegiale, disciplina de partid şi imaginea corectă a formaţiunii. Dl Veaceslav Untilă, prim-vicepreşedinte al AMN şi autorul propunerii anterioare de a o alege pe doamna Pavlicenco ca vicepreşedinte al fracţiunii, a formulat şi propunerea de a o retrage din această funcţie. În urma votului din fracţiune dl Serafim Urechean a conchis că măsura adoptată este regretabilă şi, în principiu, remediabilă dacă va fi corect înţeleasă şi acceptată. Dar, liderul fracţiunii a accentuat că obiectivul Alianţei “Moldova Noastră” de a prelua Puterea şi de a pune capăt celor 16 ani de incertitudine şi divizare în clasa politică a Republicii Moldova ne cere să construim, în sfârşit, un partid unit, disciplinat şi puternic, nu un club de dezbateri sterile şi de manifestări individuale.

Serviciul de Presă al AMN
Declaraţia Fracţiunii parlamentare Alianţa “Moldova Noastră” cu privire la situaţia din agricultură Declaraţie de protest impotriva blocarii de catre Compania “Teleradio-Moldova” a accesului la public al Opozitiei in favoarea Puterii si a aliatilor acesteia