Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Intalnire a liderului liberal olandez cu colegii din Parlamentul RM

|versiune pentru tipar||
AMN / 19 iunie 2006
Alianţa “Moldova Noastră”Liberalismul este foarte larg si permite tuturor sa se manifeste, a remarcat dl Gerrit Zalm, reprezentantul VVD, partidul liberal din Olanda, la intalnirea de astazi cu liderii partidelor liberale parlamentare din Republica Moldova. Dl Zalm ocupa in guvernul tarii sale functia de viceprim-ministru, ministru al finantelor si s-a aflat la Chisinau in aceasta calitate.

Presedintele Aliantei “Moldova Noastra” a prezentat partidul ca fiind singura forta de Opozitie din Republica Moldova, care are o prezenta importanta in Parlament si in societate, in general. Dl Serafim Urechean a mentionat ca AMN este rezultatul unui sir de fuziuni politice, are peste 20 la suta din mandatele de primari si membri ai consiliilor locale, raionale si municipale, a fost partidul de baza in consolidarea fortelor democratice pentru alegerile parlamentare din 2005. AMN este singurul care a demonstrat fidelitate alegatorilor, asa cum le-a promis inainte de scrutin, o pastreaza in continuare si este sigur ca va lua maximum de mandate la alegerile locale din 2007, iar in 2009 va veni la guvernare, punand capat ultimului regim comunist din Europa. Aprecierile sale foarte increzatoare dl Urechean le-a justificat prin aderenta cetatenilor la Alianta “Moldova Noastra”, al carui numar de membri este in crestere si a deposit 30 de mii, cuprinsi in grupuri primare la nivelul a peste 700 de primarii, in 38 de subdiviziuni teritorial-administrative, inclusiv, pe malul stang al Nistrului. Mizam si pe sprijinul colegilor nostri din alte tari, pe faptul ca vom fi admisi in Interantionala Liberala si contam, in acest sens, pe sustinerea VVD la Manila, a incheiat prezentarea sa Presedintele AMN.

Ascultand si prezentarea facuta de dl Oleg Serebrian, dl Gerrit Zalm a accentuat ca VVD opteaza pentru existenta a mai multe partide de orientare liberala. El a exemplificat prin situatia din Olanda, unde in afara de VVD, care are o prezenta constanta si mai puternica, exista si un partid social-liberal cu electorat mai mic si mai fluctuant, iar dincolo de afinitati exista si diferente evidente de abordare a unor probleme sau concepte. Serafim Urechean a remarcat in incheiere ca deziuluzia alegatorilor produsa de infidelitatea unor politpoliticieni, precum si valoarea formala a unor partide extraparlamentare ofera o singura solutie de moment pentru a intari miscarea democratica din Republica Moldova, autodizolvarea benevola si aderarea membrilor la Alianta “Moldova Noastra”.

Oaspetele din Olanda le-a oferit interlocutorilor, la incheierea discutiilor, cate un album de Rembrandt, ilustrul pictor olandez, a carei aniversare de 400 de ani marcheaza anul 2006 si reprezinta sarbatoarea nationala a Regatului Tarilor de Jos.

Centrul de Presa al AMN
Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră” AMN sprijina PSESE pentru promovarea femeilor in politica