Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD şi Asociaţia Obştească “Protecţia Consumatorului” au semnat un memorandum de colaborare în domeniul protecţiei consumatorilor

|versiune pentru tipar||
PSD / 11 noiembrie 2011
Partidul Social Democrat

Astăzi la sediul Partidului Social Democrat a fost semnat un memorandum de colaborare în domeniul protecţiei consumatorilor între PSD şi Asociaţia Obştească “Protecţia Consumatorului”.

În conformitate cu prevederile acordului, părţile se asumă să monitorizeze situaţia în ceea ce priveşte evoluţia preţurilor şi tarifelor la diferite servicii, solicitărilor de majorare a tarifelor parvenite din partea întreprinderilor şi organizaţiilor furnizoare de servicii, dar şi a modului de stabilire şi aprobare a tarifelor atît de organele abilitate locale (consiliile locale şi raionale), cît şi cele republicane (Guvernul RM, ANRCETI, ANRE), în vederea corespunderii lor capacităţii de plată a populaţiei.

Liderul PSD, Victor Şelin a declarat că protecţia consumatorilor este un obiectiv de o importanţă majoră pentru societatea noastră, fiind o componentă de bază a programelor de protecţie socială, destinată pentru a asigura şi a ameliora în continuu respectarea intereselor consumatorilor.

Concomitent cu acţiunile de sensibilizare a opiniei publice, părţile intenţionează să elaboreze broşuri ale “Ghidului juridic al consumatorului”, care va fi difuzat gratis cetăţenilor ţării, cu scopul informării lor la tematica protecţiei consumatorilor (legislaţie, instituţii, proceduri, etc.) şi familiarizării acestora cu modul de depistare, fixare şi înregistrare a încălcărilor drepturilor consumatorilor, dar şi perfectarea şi modul de depunere a reclamaţiilor, plîngerilor, petiţiilor, sesizărilor şi propunerilor în organele abilitate, privind încălcarea drepturilor consumatorilor şi calitatea produselor si serviciilor.

Preşedintele Asociaţiei dl. Petru Guţul a menţionat despre necesitatea luării unei atitudini şi de a acţiona în beneficiul consumatorilor. “Pentru aceasta Asociaţia este dispusă să acorde suportului juridic în vederea asigurării şi protecţiei drepturilor consumatorilor, realizat prin consultarea juridică şi înaintarea în instanţele judecătoreşti a acţiunilor judiciare pentru protecţia drepturilor individuale şi colective ale consumatorilor”, a precizat Guţul.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

PSD salută acţiunile întreprinse de Procuratura Generală: Colectarea banilor de la părinţi în şcoli este ilegală Adresarea Preşedintelui Partidului Social Democrat Victor Şelin, către cetăţenii Republicii Moldova privind ordinea de zi a Mitingului de Protest din 12 noiembrie