Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia PSD cu privire la lichidarea Serviciului Grăniceri

|versiune pentru tipar||
PSD / 25 iulie 2011
Partidul Social Democrat

Decizia Parlamentului, prin votul partidelor componente ale Alianţei pentru Integrare Europeană, de a crea Serviciul Migraţie şi Frontieră în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, prin contopirea Serviciului Grăniceri cu Biroul Migraţie şi Azil reprezintă încă un pas al actualei guvernări de a subestima valorile statului de drept — Republica Moldova.

Funcţionarea Serviciului Grăniceri, întotdeauna, a fost un factor de mîndrie pentru tinerii din Republica Moldova. Curajul, vitejia şi devotamentul în apărarea frontierei de stat a Republicii Moldova au servit drept exemple pentru educarea patriotică, pentru grija faţă de ţară, pentru promovarea culturii şi valorilor naţionale.

Trecerea atribuţiilor Serviciului Grăniceri către o subdiviziune din subordinea Ministerului de Interne diminuează valoarea personalului implicat în apărarea frontierelor de stat.

Partidul Social Democrat constată, că acţiunile actualei guvernări se înscriu în lanţul acţiunilor de discreditare a structurilor de stat şi de prelungire a implementării directivelor primite de AIE din afara ţării.

Scoaterea sîrmei ghimpate de la frontiera cu România şi nesemnarea tratatului privind delimitarea frontierei de stat, lipsa controlului pe tot segmentul de frontieră a Republicii Moldova, declaraţiile ministrului apărării despre necesitatea aderării Republicii Moldova la NATO, transmiterea bazei de date a cetăţenilor Republicii Moldova autorităţilor române, decizia de tipărire în România a manualelor de istorie a românilor etc. pun în pericol integritatea teritoriului şi suveranitatea ţării noastre, precum şi pierderea statutului de neutralitate, iar lichidarea Serviciului Grăniceri distanţează persoanele responsabile de la implicarea în apărarea intereselor naţionale.

Partidul Social Democrat se adresează către partidele membre ale Alianţei pentru Integrare Europeană să oprească distrugerea statului Republica Moldova şi să se concentreze pe reformele economice şi sociale, care sunt aşteptate de cetăţenii ţării noastre.

Centrul de presă PSD

Declaraţia specială a PSD cu privire la acţiunile Ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa Adresarea PSD către AIE referitor la revizuirea proiectului de lege “Cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova”