Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comunicat de presă al Partidului Social Democrat

|versiune pentru tipar||
PSD / 6 iulie 2010
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat din Moldova a trimis în adresa ambasadelor Federaţiei Ruse, Republicii Belarus şi Republicii Kazahstan un mesaj de felicitare cu prilejul semnării la 5 iulie, în capitala Kazahstanului, a documentului final privind crearea Uniunii Vamale de către ţările participante.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Şelin, a declarat, că partidul pe care îl conduce şi-a pus drept scop asigurarea aderării Moldovei la Uniunea Vamală şi aderarea la obligaţiunile ţărilor participante privind crearea Spaţiului Economic Unic.

În scrisoarea de felicitare se menţionează, că scopurile şi sarcinile noii uniuni economice regionale permit dezvoltarea sectorului real al economiei, permit elaborarea mecanismelor de protecţie a producătorilor de mărfuri naţionali şi organizarea pieţii de desfacere a muncii între ţările participante.

Consecvenţa şi constructivismul demonstrat în procesul de adoptare a deciziei privind crearea Uniunii Vamale sunt un exemplu de urmat pentru conducerea altor state ale CSI, antrenate în procesele integraţioniste care sunt stipulate în documentele statutare şi contractuale adoptate de toate ţările membre ale CSI.

Centrul de Presă PSD

De astăzi, în cadrul proiectului “Moldova: E-commerce”, orişicare tânăr din localităţile rurale, are şansa de a se angaja la un loc de muncă PSD apelează la judecată pentru a obţine anularea contractului privind construirea în municipiul Chişinău a uzinei pentru prelucrarea deşeurilor menajere