Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tineretul Liberal anunţă programul de acţiuni pentru aniversarea a 20 de ani de la adoptarea Tricolorului ca Drapel de Stat

|versiune pentru tipar||
PL / 26 aprilie 2010
Partidul Liberal

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal anunţă desfăşurarea la 27 aprilie 2010 a unui program de acţiuni privind aniversarea a 20 de ani de la adoptarea de către Parlament a Tricolorului ca Drapel de Stat.

Ora 12.00 — Lansarea unei expoziţii de fotografii dedicate adoptării Drapelului de Stat — Tricolorul.
Scuarul Monumentului Ştefan cel Mare şi Sfânt din mun. Chişinău

Ora 12.15 — Repartizarea panglicii tricolore şi a unui pliant informativ privind adoptarea Drapelului de Stat din 27 aprilie 1990.
Sectoare ale mun. Chişinău

Ora 20.00 — Realizarea unei proiecţii de filme privind activitatea Parlamentului anilor 1990–1994 şi adoptarea Tricolorului ca Drapel de Stat.
Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt mun. Chişinău

Tineretul Liberal salută decizia Parlamentului Republicii Moldova de a oficializa ziua de 27 aprilie drept Zi a Drapelului de Stat, care reprezintă un pas important în procesul de educare a tinerelor generaţii în spirit naţional şi a dragostei de patrie, va consolida unitatea cetăţenilor Republicii Moldova indiferent de originea lor etnică.

De asemenea, tinerii liberali apreciază înaltul spirit patriotic al deputaţilor din Parlamentul anilor 1990–1994, care au votat legea nr. 5-XII din 27 aprilie 1990, prin care a fost stabilit Drapelul de Stat al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenşti — Tricolorul. Adoptarea Drapelului de Stat a precedat proclamarea Suveranităţii şi Independenţei Republicii Moldova, devenind astfel un eveniment istoric remarcabil.

Arborarea tricolorului ca Drapelul de Stat pe clădirea Parlamentului de către regretatul Gheorghe Ghimpu a reprezentat victoria adevărului şi libertăţii. Drapelul arborat la 27 aprilie 1990 simbolizează trecutul, prezentul şi viitorul Republicii Moldova, reflectă principiile lui democratice, tradiţia istorică, egalitatea în drepturi, prietenia şi solidaritatea tuturor cetăţenilor republicii.

Sursa: www.pl.md

Liberalii au sădit copaci pentru dăinuirea noastră 20 de ani de Tricolor