Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Rezoluţia privind necesitatea implicării tinerilor în politică

|versiune pentru tipar||
PL / 26 noiembrie 2006
Partidul LiberalTinerii reprezintă un potenţial considerabil al dezvoltării societăţii, potenţial, care nu a fost valorificat pînă în prezent în Republica Moldova.

Autorităţile publice nu creează condiţii pentru ca tinerii să-şi poată construi un viitor sigur, aici, acasă. Locurile de muncă sunt puţine şi insuficient plătite. Tinerilor li se pretinde experienţă la angajare. Lipsesc perspectivele. Prin urmare, tinerii nu au altă soluţie decît să plece peste hotare, de cele mai multe ori ilegal. Toate acestea în timp ce guvernanţii huzuresc şi au uitat demult de interesul public şi de noi toţi. Din aceste motive suferă întreaga societate, suferă fiecare familie. Guvernarea actuală distruge viitorul nostru şi prin aceasta lipseşte Republica Moldova şi pe cetăţenii săi de un destin mai bun.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal consideră că principala cauză a acestei situaţii este clasa politică învechită, care nu este în stare şi nu doreşte schimbarea situaţiei spre bine, ci foloseşte slogane democratice şi europene doar pentru a se menţine la putere.

Întotdeauna tineretul a fost promotorul schimbărilor pozitive şi al progresului. De aceea, Republica Moldova merită sa fie guvernată de o clasă politică nouă, a tinerilor, adecvată principiilor şi valorilor democraţiei şi a normelor statului de drept.

În acest sens Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal va duce o politică activă de susţinere şi promovare a tinerilor în politică, deoarece democratizarea, reformarea, dezvoltarea, integrarea europeană şi viitorul prosper în cadrul UE sunt posibile doar prin forţa unită a tinerilor. Implicîndu-se în politică, tinerii vor deveni mai instruiţi, vor participa şi vor iniţia acţiuni, vor cunoaşte mai bine realitatea, vor contribui la formarea unei societăţi participative. Tinerii liberali vor continua prin a deveni lideri ai PL şi candidaţi ai partidului la funcţiile elective (primari, consilieri şi deputaţi), vor cîştiga alegeri şi vor realiza schimbarea mult aşteptată.

Ne adresăm tuturor tinerilor din RM cu apelul să renunţe la indiferenţă şi să nu ezite să adere la Partidul Liberal. Implicarea tinerilor astăzi va permite un viitor european mîine. Prezenţa şi afirmarea tinerilor în clasa politică, va permite recîştigarea libertăţii, funcţionarea instituţiilor democratice, creşterea volumului de investiţii şi dezvoltarea economiei. În acest fel vom putea crea condiţii pentru apariţia perspectivei unui trai decent şi a unui viitor sigur în RM atît pentru tineri, cît şi pentru toţi cetăţenii.

Soarta Republicii Moldova este în mîinile noastre şi acest lucru depinde de noi, tinerii liberali!

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal
Rezoluţie privind votul de blam guvernării comuniste pentru ratarea integrării europene Rezoluţie privind distrugerea conştiinţei naţionale de către guvernarea comunistă prin introducerea cursului de istorie integrată