Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Alexandru Oleinic: Guvernarea a scăpat puterea de sub control

|versiune pentru tipar||
PPRM / 24 aprilie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

“Guvernarea a scăpat puterea de sub control, fapt care poate degenera acum în orice: de la o nouă rundă de alegeri, până la preluarea guvernării cu forţa”, a declarat Alexandru Oleinic, copreşedintele Partidului Popular din Moldova. “Acum, guvernarea se află la o distanţă maximă de popor, fiind implicată total în târgul fotoliilor şi lăsând gestionarea ţării de izbelişte”.

“Partidele aflate la guvernare au compromis total votul de încredere primit de la popor, transformând ţara într-un iarmaroc al funcţiilor”, a declarat Alexandru Oleinic, menţionând că “la moment calea spre o criză profundă sau spre un început de relansare a ţării depinde doar de supărările a două persoane”.

Copreşedintele Partidului Popular din Moldova este de părerea că procesul de descentralizare în procesul de luare a deciziilor strategice în stat şi pârghiile de control a statului trebuie să fie întoarse în mâinile poporului. “Suntem convinşi, ca niciodată, că Preşedintele ţării, în mod obligatoriu, trebuie să fie ales de către alegători şi, astfel, să aibă un vot de încredere primit direct de la popor. În aceste condiţii el va fi un apărător al intereselor oamenilor simpli şi nu a clasei politice. În plus alegătorii trebuie, în orice moment, să poată sancţiona un oficial care se gândeşte la propriul buzunar mai mult decât la bunăstarea celor care i-au dat puterea în mâini”, susţine Alexandru Oleinic.

Partidul Popular din Moldova a lansat anterior iniţiativa de trecere la votul mixt. Printre acţiunile propuse de formaţiune se mai numără alegerea şefului statului prin vot direct.

Sursa: www.pprm.md

Acţiuni de salubrizare organizate de membrii PPRM de la Hînceşti Un dar naşte un zîmbet!