Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Creştin-democraţii est-europeni cer libertate pentru Iulia Timoşenko şi îl somează pe Lukaşenko să-i elibereze pe cei 15 deţinuţi politici din Belarus

|versiune pentru tipar||
PPCD / 25 septembrie 2012
Partidul Popular Creştin Democrat

În perioada 21–23 septembrie, la Tbilisi a avut loc Congresul Anual al Asociaţiei Creştin-Democraţilor din Estul Europei, găzduit de Mişcarea Creştin-Democrată din Georgia, cu suportul Mişcării Politice Creştine din Europa.

Forul a reunit delegaţii din Estonia, Letonia, Rusia, Ucraina, Armenia, Belarus, Republica Moldova, ţara noastră fiind reprezentată de Victor Ciobanu, preşedinte PPCD, şi Iurie Roşca.

Participanţii la Congres au făcut un amplu schimb de păreri asupra situaţiei politice din ţările respective, au elaborat planul de acţiuni comune pentru următorul an şi au adoptat un şir de documente. În particular, a fost adoptată o rezoluţie specială care cere regimului Lukaşenko de la Minsk să-i elibereze pe cei cincisprezece deţinuţi politici, precum şi un document prin care autorităţilor de la Kiev li se cere să o pună în libertate pe Iulia Timoşenko, ex-premier al Ucrainei.

În conformitate cu statutul acestei organizaţii internaţionale, care prevede deţinerea preşedinţiei anuale prin rotaţie, Iurie Roşca a fost succedat în funcţie de liderul creştin-democraţilor georgieni Ghiorghi Targamadze.

În paralel, s-a desfăşurat o conferinţă internaţională dedicată economiei sociale de piaţă, la care au luat cuvântul experţi din SUA, UE şi ţările ex-sovietice.

Evenimentul a avut loc în ajunul alegerilor parlamentare din Georgia, în cadrul cărora creştin-democraţii din această ţară sunt creditaţi cu şanse reale de a-şi extinde prezenţa parlamentară şi de a accede la guvernare.

Biroul de presă al PPCD
Sursa: www.flux.md

Noua Generaţie învaţă şi vara “Noua Generaţie” a PPCD: Nu vrem să trăim doar din remitenţe