Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Rezoluţia mitingului de protest organizat de Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei

|versiune pentru tipar||
PPCD / 29 ianuarie 2012
Partidul Popular Creştin Democrat

Noi, participanţii la mitingul de protest împotriva regimului anticonstituţional şi oligarhic, care a uzurpat puterea de stat, cerem conducerii actuale să pună capăt menţinerii ilegale a puterii de stat şi să dea curs procesului de readucere a Republicii Moldova în albia legalităţii şi a democraţiei.

Având în vedere faptul că actuala legislatură nu mai dispune de dreptul de a reveni la procedura de alegere a preşedintelui ţării, se impune întreprinderea următoarelor acţiuni

  1. Conducătorii politici ai partidelor din coaliţia de guvernământ să renunţe la ideea organizării unui referendum de modificare a Constituţiei.

  2. Singura sarcină a Parlamentului actual este să demonteze imediat mecanismelor de uzurpare a puterii de stat şi să creeze condiţii pentru organizarea de alegeri libere şi democratice.

  3. În ordinea de zi a sesiunii primăvară-vară să fie incluse în mod prioritar următoarele chestiuni:

    • Modificarea Codului Electoral în sensul restabilirii normei prin care opoziţiei îi revin 5, iar majorităţii 4 membri din cei 9 membri ai CEC, precum şi a caracterului inamovibil al tuturor membrilor CEC;
    • Numirea neîntârziată a datei alegerilor anticipate.
  4. Preşedintele ad-interim Marian Lupu să emită decretul de dizolvare imediată a Parlamentului.

  5. Guvernul să îl retragă pe Alexandru Tănase din funcţia de judecător al Curţii Constituţionale şi să îl înlocuiască cu o personalitate care se bucură de încrederea opiniei publice.

  6. Procuratura Generală să investigheze acţiunile de uzurpare a puterii de stat de către exponenţii actualei guvernări.

  7. Compania publică Teleradio-Moldova să înceteze dezinformarea opiniei publice în legătură cu acţiunile de protest organizate de CACD, să nu facă jocul guvernării şi să reflecte corect şi echidistant evenimentele politice curente.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Chişinău, Piaţa Marii Adunări Naţionale

Sursa: flux.md

Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei solicită întrevederi cu demnitarii de prim-rang din coaliţia de guvernământ Iurie Roşca: Dezinformarea — armă de război sau rolul presei sub un regim oligarchic. Scrisoare deschisă către Publika TV