Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL din Drochia înţelege jocurile partidelor parlamentare

|versiune pentru tipar||
PNL / 3 aprilie 2011
Partidul Naţional Liberal

Delegatii la conferinta Filialei teritoriale Drochia a PNL au dat dovada ca se edifica perfect asupra comportamentului fariseic al componentelor AIE-2, care au generat pina acum doar dezamagiri si incertitudini.

Prima formula AIE-1 a fost inteleasa si tolerata, prin infinitele tensiuni interne, pentru incercarile de a readuce libertatea si a pune societatea pe drumul reformelor. Totodata, taraganarea care se constata in AIE-2 in privinta rezolvarii unor probleme maojore, cearta continua, care nu se reduce la cadrul intern al AIE-2, ci iese tot mai urit in public, lipsa unei pozitii monolite in fata comunistilor — toate acestea arata ca scopurile partidelor nu servesc interesul national, ci unul egoist, al raminerii la putere prin tocarea si deturnarea banului public, prin coruptie si contraband de tigari, prin impratirea sferelor de influenta in economie si in administratia centrala.

PNL Drochia a participat la alegerile locale din anul 2007. Mai multi alesi locali au cunoscut fenomenul traseismului, promovat intens, dupa comunisti, in politica moldoveneasca, de peledemistii verzi pe dinafara si rosii pe dinauntru, care se aseamana tot mai mult cu dodoneii rosii. Fenomenul traseismului este promovat urit si de pelistii lui Ghimpu (cel putin, pentru PNL — cazurile Cimislia, Soldanesti s.a.), care azi nu pot gestiona fuziunea cu MAE. De altfel, asemenea incapacitatii de gestionare a fuziunii — citeste capitularii — AMN in fata PLDM.

Reprezentantii conducerii PNL, presedintele si Secretarul General, le-au vorbit celor prezenti la conferinta despre necesitatea de a promova oameni curati si onesti pe listele partidului, despre paradoxurile care se intimpla cu partidele parlamentare, cele zise democratice burdusindu-se de comunistii care il vind pe lenin si pe Voronin pentru treuca din administratia raionala.

PNL isi propune in aceasta campanile electorala, care incepe cu stingul si printr-un inceput de dictatura, urmare a restringerii accesului la spatiul public de emisie, sa le explice oamenilor ca numai votarea constienta, nu contra unui pachet cu orez si sapun, numai depolitizarea functiilor publice, angajarea in posturi de stat a celor mai buni si pregatiti profesionisti vor oferi sansa schimbarii cu adevarat in societatea noastra. Conferinta a ales conducerea PNL-Drochia, care pregateste listele de candidate pentru alesi locali.

PNL readreseaza membrilor MAE si AMN invitatia de a veni in PNL, daca nu este gestionat adecvat procesul de fuzionare cu PL si PLDM.

Serviciul de Presă al PNL

Echipa PNL de la Cantemir intră hotarît în alegeri locale Parlamentul tinerilor — copie a celui adevarat, in partea proasta