Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPMUEM

Declaraţia PMU cu privire la neexecutarea încheierii Curţii de Apel Chişinău din 13 septembrie 2010 de către ANRE şi Moldova Gaz

|versiune pentru tipar||
PMUEM / 21 octombrie 2010
Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова”

Făcînd cunoştinţă cu ultimile declaraţii ale ANRE şi Moldova Gaz vis-a-vis de decizia Curţii Supreme de Justiţie din 13 octombrie 2010, Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” doreşte să informeze opinia publică despre adevăratul motiv care stă la baza nervozităţii manifestată de aceste instituţii.

În opinia noastră, aceste motive sunt:

  1. Iresponsabilitatea şi cinismul manifestat faţă de interesele populaţiei;
  2. Încercarea de a proteja interesele lor corporative sau chiar meschine în defavoarea cetăţenilor
  3. Incompetenţa juridică şi neglijarea normelor constituţionale;
  4. Complicitatea politică

Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” este indignat de faptul că Moldova Gaz şi ANRE declară deschis despre refuzul executării încheierii Curţii de Apel Chişinău, care prevede că din 13 septembrie 2010 facturile la gazele naturale trebuie să fie întocmite în baza tarifului existent de pîna la mojorările efectuate la 14 ianuarie 2010. În acest context, noi declarăm că în cazul în care Moldova Gaz şi ANRE refuză să revizuiască tariful în conformitate cu hotărîrile judecătoreşti, Partidul Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” se va adresa în Procuratura Generală, pentru ca aceasta să verifice legalitatea acţiunilor întreprinse de ANRE şi Moldova Gaz.

Dorim să vă reamintim că Partidul “Moldova Unită-Moldova Unită” a ridicat problema majorării nejustificate a tarifului la gazele naturale la începutul lunii mai 2010, cînd încă nu era clar dacă vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate sau nu. Din acest motiv considerăm că este absurd să fim acuzaţi noi sau cu atît mai mult instanţele judiciare de încercarea de avea sau promova careva devidente politice. În acelaşi timp suntem de acord că protejarea intereselor poporului nostru este o politică şi Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” promovează şi va continua să promoveze această politică!

Sursa: www.moldovaunita.md

Partidul “Moldova Unită” a reuşit îngheţarea tarifului la gazele naturale! MoldovaGaz — nu jefui poporul!