Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Vlad Plahotniuc despre acuzaţiile lui Filat: Nu sunt demne de un premier. Trebuie să dăm dovadă de maturitate politică

|versiune pentru tipar||
PDM / 14 februarie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, declară că învinuirile care i le-a adus Vlad Filat nu sunt demne de un prim-ministru, pentru că acestea sunt nefondate şi sunt bazate pe speculaţii.

Declaraţii în acest sens au fost făcute de către Vlad Plahotniuc în urma şedinţei Biroului Permanent al Parlamentului din această dimineaţă.

“În acest caz noi trebuia să refuzăm votarea lui Vlad Filat în funcţia de prim-ministru, după toate acuzaţiile de contrabandă aduse în adresa sa, de privatizări ilicite, de fraude, de gangster, care, subliniez, nu eu le-am făcut. Niciodată nu ar fi trebuit să-l numim prim-ministru. Trebuie să dăm dovadă de maturitate politică. Am votat Alianţa împreună cu aceste partide şi l-am votat şi e Filat prim-ministru, exact cum el m-a votat prim-vicepreşedinte al Parlamentului”, a accentuat democratul.

“Atunci când se denunţă un Acord, atunci când nu mai există majoritate parlamentară, atunci Guvernul nu are suportul politic în Parlament. Nu văd corectitudine şi relevanţă în afirmaţia că ar putea rămâne prim-ministru fără majoritate parlamentară”, a adăugat Vlad Plahotniuc.

În opinia sa, mâine în Parlament ar putea să se anunţe despre formarea unei coaliţii între liberal-democraţi şi comunişti. “Noi aşteptăm să vedem cu ce se vor finaliza aceste colaborări dintre PLDM şi PCRM. Mâine, probabil se va contura o nouă formulă şi poate vom avea şi o nouă structură a majorităţii parlamentare. PDM va lua atitudine”, a subliniat prim-vicepreşedintele Parlamentului.

Vlad Plahotnic a specificat că prin lichidarea funcţiei de prim-vicepreşedinte al Parlamentului nu se încearcă să se lovească în el, ci în Partidul Democrat, care este formaţiunea căreia i-a revenit această funcţie. “Ca dezvăluire, vreau să vă spun că atunci chiar eu am negociat cu Filat această funcţie. Atunci, PLDM a solicitat funcţia de primvice-prim-ministru. Şi, în felul acesta, funcţia de prim-vicespeaker a revenit PD. Dacă vă amintiţi, eu am fost reconfirmat în această funcţie de către Alianţă. Îl aşteptăm şi pe el să-l reconfirmăm”, a adăugat democratul.

Vlad Plahotniuc susţine că el nu ţine cu tot dinadinsul să păstreze funcţia de prim-vicespeaker: “Eu pot să cobor şi să stau frumos şi în sală. Dacă aţi observat eu mai mult stau printre colegii mei, în sală, decât în prezidiu”.

Pentru ca lucrurile să fie redresate, în opinia lui Vlad Plahotniuc, este nevoie de comunicare, însă aceasta nu există, deoarece Vlad Filat refuză să discute cu el şi cu alţi colegi din Alianţă.

Sursa: www.pdm.md

Tinerele Democrate la o discuţie cu Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi a Familiei, Valentina BULIGA Igor Corman: ruperea Acordului de constituire a AIE de către PLDM complică mult procesul de negocieri cu UE