Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Deputat democrat despre votul comun al PLDM şi PCRM: Nu s-a ţinut cont de niciun argument juridic

|versiune pentru tipar||
PDM / 13 februarie 2013
Partidul Democrat din Moldova

“Deputaţii PLDM şi PCRM nu au ţinut cont de niciun fel de argument juridic, de prevederile Constituţiei, atunci când au votat în Comisia juridică pentru proiectul privind excluderea funcţiei de prim-vicepreşedinte al Parlamentului”, a declarat deputatul PDM, Andrian Candu, după şedinţa Comisiei.

“Ţinând cont de faptul că este vorba despre o lovitură din partea unei componente a AIE împotriva altei componente, vom organiza o şedinţă a deputaţilor şi miniştrilor PDM, în cadrul căreia vom lua o decizie”, a adăugat deputatul democrat. “Nu s-a ţinut cont de niciun argument juridic: aţi fost martori la tandemul de astăzi. Noi nu am vrut să fim martori a acestui spectacol şi ne-am retras. Orice lovitură împotriva unui partid din AIE presupune că vor urma consecinţe”, a adăugat Andrian Candu.

Amintim că, astăzi, reprezentanţii comunişti şi liberal democraţi din Comisia juridică au avizat pozitiv proiectul PLDM pentru excluderea funcţiei de prim-vicepreşedinte al Parlamentului. Decizia finală urmează să fie luată în şedinţa plenară a Legislativului, dacă proiectul va fi inclus pe ordinea de zi de către membrii Biroului Permanent al Parlamentului.

În urma acestei decizii, în semn de protest, deputaţii PDM au părăsit şedinţa Comisiei.

Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu: Dacă premierul recurge la scandalizare, pregătind astfel un vot PLDM-PCRM, va distruge AIE Marian Lupu: Filat a desfiinţat AIE şi a aruncat ţara în instabilitate