Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Societatea civilă solicită demisia lui Valeriu Zubco; Parlamentul va începe discuţiile pe marginea incidentului de la Făleşti

|versiune pentru tipar||
PCRM / 11 ianuarie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Atîta timp, cît Valeriu Zubco se află la şefia Procuraturii Generale nu va fi efectuată o anchetă obiectivă a incidentului de la Făleşti. Declaraţia a fost făcută de către deputatul Mark Tkaciuk în cadrul unei acţiuni de protest.

“Atîta timp, cît Valeriu Zubco se află la şefia Procuraturii Generale nu va fi efectuată o anchetă obiectivă a incidentului de la Făleşti. Este regretabilă poziţia unor politicieni şi comentatori, care susţin, că nu trebuie să dansezi pe oseminte, că este vorba de anumite scopuri politice în acest eveniment tragic, care s-a produs pe 23 decembrie. În realitate însă, evenimentul tragic s-a produs după 23 decembrie — este vorba de tăinuirea săvîrşirii crimei”, a declart deputatul, menţionînd că astăzi societătea trebuie este să obţină adevărul în acest caz.

Mark Tkaciuk le-a sugerat tuturor persoanelor implicate şă-şi amintească de morala şi credinţa creştină şi cele 10 porunci Dumnezeieşti, care nu tolerează minciuna, menţionînd că “aceste persoane - procurorul şi stăpînii acestuia, Plahotniuc, Lupu şi ceilalţi care guvernează această ţară trebuie să-şi amintească nu doar de cele 10 porunci, dar şi de Codul Penal”.

Deputatul a anunţat despre finalizarea acţiunilor de protest, declarînd că problema examinării incidentului trece în Parlamentul Republicii Moldova.

“Noi finalizăm acţunile de protest. Pe 12 ianuarie se încheie oficial vacanţa deputaţilor şi vom demara discuţiile vizavi de această problemă, vor fi elaborate forme interparlamentare de rezistenţă şi proteste”, a declarat Tkaciuk, specificînd, că în cazul în care va fi necesar, acţiunile de protest vor fi reluate.

Sursa: www.pcrm.md

Discursul G.Angel rostit la ultima şedinţă din acest an a Parlamentului Republicii Moldova Declaraţia fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova