Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

PCRM deţine informaţii despre tentativele guvernării, prin serviciile speciale subordonate, de a fabrica o relaţie dintre radicalii români, care s-au implicat activ în revoltele din 7 aprilie, şi formaţiune

|versiune pentru tipar||
PCRM / 25 iunie 2011 | 
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Partidul Comuniştilor deţine informaţii despre tentativele partidelor componente ale Alianţei pentru Integrare Europeană, prin Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Procuratura Generală subordonate, de a fabrica o relaţie dintre radicalii români, care s-au implicat activ în revoltele din 7 aprilie 2009, şi PCRM. Declaraţia a fost făcută de deputatul parlamentului, Marc Tkaciuk.

“Partidul Comuniştilor ar dori să aducă în atenţia opiniei publice următoarele. După cum am aflat, serviciile speciale ale regimului de guvernământ — Serviciul De Informaţii şi Securitate şi procuratura Generală — pregătesc o operaţiune specială de discreditare a Partidului Comuniştilor şi liderilor lui. Briefingul susţinut de mine are un singur obiectiv — de a le zădărnici aceste planuri”, a spus el.

“Noi am aflat că SIS-ul şi procuratura, în special, domnul Cociu, exercită presiuni dure asupra participanţilor activi ai pogromurilor din 7 aprilie 2009, asupra reprezentanţilor organizaţiilor radicale de dreapta, cum ar fi Noua Dreaptă, pentru ca ei să-şi divulge relaţiile sale cu PCRM în cadrul acelor evenimente”, a accentuat el.

“Probabil, presiunile s-au dovedit a fi mult prea puternice, deoarece unul dintre reprezentanţii acestor organizaţii, depăşindu-şi într-un fel ostilitatea sa naturală faţă de PCRM şi faţă de mine personal, a cerut ajutorul reţelelor de socializare şi a expus în detalii conţinutul acestor interogatorii şi circumstanţele cauzei. În ziua următoare contul meu de Facebook a fost blocat, devenind inaccesibil — probabil, această corespondenţă nu a fost secret pentru serviciile speciale”, a presupus parlamentarul.

“Noi cunoaştem cu exactitate, că se încearcă de a obţine mărturii similare de la cetăţeanul reţinut al Rusiei [Eduard] Baghirov. După cum am aflat, acesta este impus să depună mărturii precum el a fost un participant activ la evenimentele din 7 aprilie şi el primea toate instrucţiunile de la Marc Tkaciuk. Eu nu ştiu în ce mod pot fi obţinute dovezile în favoarea acestor lucruri, deoarece despre acest subiect eu personal am aflat acum câteva zile”, a menţionat Marc Tkaciuk.

În plus, deputatul comunist a accentuat că “serviciile speciale ale regimului au pregătit o unitate de provocatori, care urmau să se infiltreze în mulţime în cadrul protestele noastre de stradă, la care guvernarea se aştepta şi în continuare se aşteaptă de pe o zi pe alta. Aceştia trebuiau să-i provoace pe simpatizanţii noştri la acţiuni similare celor pe care le-au întreprins susţinătorii lor acum doi ani. Aceste informaţii sunt verificate şi reverificate”. Marc Tkaciuk a menţionat că partidul a decis “de a suspenda protestele de stradă până la identificarea nominală a tuturor provocatorilor implicaţi de regim”.

Sursa: www.pcrm.md

Alocuţiunea Preşedintelui PCRM Vladimir Voronin în cadrul întrevederii cu membrii Academiei de Ştiinţe a Moldovei Declaraţia fracţiunii Partidului Comuniştilor din Parlamentul Republicii Moldova