Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 18 decembrie 2006
Alianţa “Moldova Noastră”Protestul simbolic împotriva încălcării drepturilor omului de către guvernarea comunistă din Moldova, desfăşurat de AMN pe 10 decembrie (cu microfoane butaforice, cu gurile legate, formând un lanţ al tăcerii) îşi confirmă justeţea. Cu această apreciere a început astăzi conferinţa de presă a Fracţiunii Alianţa “Moldova Noastră” liderul formaţiunii, dl Serafim Urechean. El a apreciat evenimentele actuale de la Radio Antena “C” şi Euro TV Chişinău drept o acţiune a PCRM şi PPCD de subordonare politică a cele două posturi publice municipale. Partajarea este trădată de numirea şefilor interimari la celor două instituţii, lui Roşca i s-a dat televiziunea, iar Voronin şi-a luat postul de radio. Decizia de înstrăinare a acestor instituţii, concursul investiţional, înlocuirea operativă a directorilor cu nişte marionete, suspendarea emisiei la Antena “C” şi eliminarea de la locurile de muncă a personalului de creaţie, toate acţiunile autorităţilor constituie un şir de tertipuri ilegale şi abuzive. Antena “C” este redusă la tăcere, iar la Euro TV deja s-a instaurat cenzura, iată efectele reorganizării, s-a menţionat în cadrul conferinţei de presă a AMN. Soluţia unică a acestei probleme este revenirea la cadrul legal prin anularea deciziilor abuzive, a răspuns dl Urechean, chemând întreaga societate să opună rezistenţă hotărâtă tăvălugului antidemocratic al coaliţiei roş-oranj. Cazul celor două posturi este doar un semnal, căci Voronin şi Roşca au intensificat batjocura faţă de toţi cetăţenii Moldovei, în toate domeniile şi pe toate planurile: justiţie, societate civilă, culte religioase, business, sindicate şi altele. Liderul AMN a făcut un apel şi către misiunile ţărilor şi ale organismelor democratice de a reacţiona la evenimentele excepţionale, care se produc în jurul posturilor Antena “C” şi Euro TV, anunţând că Fracţiunea pregăteşte o scrisoare bine documentată şi în adresa Consiliului Europei şi a Uniunii Europene.

În altă ordine de idei, conducerea Alianţei “Moldova Noastră” a anunţat că demarează o acţiune pentru a urgenta acordarea cetăţeniei româneşti cetăţenilor Republicii Moldova. Ea prevede, la prima etapă, colectarea semnăturilor la toate filialele AMN, astfel încât partidul să primească un mandat din partea solicitanţilor cetăţeniei române. Pe această bază, AMN va iniţia negocieri cu partenerii politici din România, pentru a promova modificările legislative necesare. Deocamdată, obţinerea cetăţeniei române este cea mai dificilă, iar solicitanţii ei sunt dezavantajaţi faţă de cei care pretind cetăţenia Ucrainei şi a Rusiei deoarece aceste ţări au acorduri speciale cu Uniunea Europeană care înlesnesc circulaţia bilaterală de persoane. Astfel, mulţi trăitori din regiunea separatistă din estul Moldovei, care au a doua cetăţenie rusă sau ucraineană, vor avea un acces mai lejer în ţările UE. Iar majoritatea populaţiei noastre va rămâne închisă în calitate de şobolani pentru experimentele antiumane ale Puterii comuniste şi ale coaliţiei roş-oranj, a declarat Serafim Urechean. Liderii AMN au anunţat că vor discuta acest subiect mâine, pe 19 decembrie 2006, cu Prim-ministrul României, dl Călin Popescu Tăriceanu, cu care se vor întâlni la gala premiilor liberale de la Bucureşti.

Centrul de Presă al AMN
Declaraţie a Fracţiunii parlamentare Alianţa “Moldova Noastră” în contextul nominalizării Preşedintelui Voronin de către opinia publică drept cea mai coruptă persoană din Republica Moldova Declaraţie a Fracţiunii AMN: “Roşca şi Voronin privatizează democraţia în Republica Moldova”