Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 Partide

Partidul Conservator (PC)

Natalia Nirca
Natalia Nirca
Preşedinte PC
Data înregistrării: 12 iulie 2006
Doctrina: Conservatorism Wikipedia
Nr. de membri: ~ 5,500 (07/2018)

Programul PCadoptat la Congresul de Constituire din 24 iunie 2006

Statutul PC


Simbolica Partidului Conservator (PC)
MD-2012, Republica Moldova
Chişinău, str. Bucureşti 77/1
Tel.: (373-22) 92-71-55, 92-71-56
Fax: (373-22) 22-01-48
e-mail: presa@conservator.md
http://www.conservator.md

Declaraţii şi comunicate de presă

Partidul Conservator va doreste un Paste fericit!
10 aprilie 2015
Cu ocazia sarbatorilor de Pasti va uram multa sanatate, intelepciune si putere voua si familiilor voastre. Fie ca lumina si caldura acestor zile de primavara sa va incalzeasca sufletele, sa va deschida inimile spre iubire, credinta si iertare[]
Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internationale a Femeii
7 martie 2015

Scurt istoric

Partidul Conservator (PC) a fost constituit la 24 iunie 2006 şi înregistrat de Ministerul Justiţiei la 12 iulie acelaşi an. PC este un partid politic cu doctrină conservatoare.

Calitatea de preşedinte al Partidului Conservator este exercitată de Natalia Nirca.

Din momentul constituirii sale partidul nu participă activ în viaţa politică din Republica Moldova. La ultimele alegeri parlamentare din noiembrie 2010 la care a participat PC, formaţiunea nu a trecut pragul electoral.


Crearea Partidului Conservator (PC)

Congresul de constituire a Partidului Conservator (PC) a avut loc la 24 iunie 2006. În cadrul Congresului, de rând cu aprobarea Statutului şi Programului partidului, Natalia Nirca a fost aleasă în funcţia de preşedinte al noii formaţiuni.

Partidul Conservator şi-a propus drept obiective majore: promovarea valorilor şi intereselor naţionale, principiilor conservatorismului modern; consolidarea statului de drept; susţinerea proprietăţii private; restructurarea şi modernizarea economiei naţionale; reformarea administraţiei publice centrale şi locale; promovarea descentralizării în economie şi administraţia publică; elaborarea şi sprijinirea programelor de protecţie socială a categoriilor defavorizate; promovarea dezvoltării învăţămîntului, ştiinţei şi culturii; apărarea drepturilor şi libertăţilor omului; promovarea unei politici externe orientate spre dezvoltarea relaţiilor cu toate statele, în special cu ţările vecine etc.